Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

ΜΑΙΜΟΥ AMBER ALERT


Κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα μηνύματα-σκουλήκια που στοχεύουν στην ευαισθησία των χρηστών (π.χ. αναζήτηση ομάδας αίματος, εξαφάνιση ανηλίκου κλπ.). Την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφορούσε ένα e-mail για την εξαφάνιση ενός κοριτσιού από την Θεσσαλονίκη που τελικώς αποδείχθηκε ότι ήταν ψέμα. Όμως αυτό το e-mail θα γυρίζει στο Διαδίκτυο για ακόμη δύο χρόνια σύμφωνα με έρευνες της αστυνομίας χωρίς να μπορούν να το σταματήσουν.

Ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κ. Γιαννόπουλος, δήλωσε ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού είναι ζήτημα πρωτίστως της Αστυνομίας και όταν πιστοποιηθεί ακολουθούνται συγκεκριμένες διαδικασίες για την έρευνα από τον σύλλογο, ενώ για να ενταχθεί μια περίπτωση εξαφάνισης-απαγωγής στο Amper Alert (σύστημα έγκαιρης - έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών) πρέπει να συντρέχουν λόγοι. Αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν μέσω Διαδικτύου θα πρέπει να ενημερώνονται πρώτα από την Αστυνομία και τον σύλλογο αν όντως υπάρχει δηλωμένη εξαφάνιση παιδιού», τόνισε ο κ Γιαννόπουλος.

Η συμβουλή των αστυνομικών προς του χρήστες είναι να αντιμετωπίζουν τέτοια μηνύματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης «με κριτική σκέψη και στο μέτρο του δυνατού να ελέγχουν κατά πόσο είναι αληθινά».

Προσοχή σε τί μηνύματα λαμβάνουμε και κυρίως τί μηνύματα προωθούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου